torstai 15. tammikuuta 2015

Riidoissa

Otsikko on dramaattinen, mutta tässä tilanteessa on kyllä draamaa ihan tarpeeksi.

Yhteistyö maaurakoitsijafirman kanssa alkoi takkuilla heti alkumetreillä kun tontilla hiljeni parin työpäivän jälkeen. Kuulemma heiltä puuttuivat jotkin piirustukset, vaikka aloituskokouksessa tarkistettiin että kaikki on kunnossa. Tänään oli tullut talofirmalta viestiä että maanrakennusfirma on ilmeisesti keskeyttänyt työt kokonaan eivätkä he voi toimittaa puutavaraa tontille. Myöskään betoniauto ei ole päässyt tontille (naapureiden autokatoksen valu tekemättä) koska tonttitietä ei voinut ajaa.

Maaurakoitsijafirman pomo on tällä hetkellä Thaimaassa ja hänen kanssaan yhteistyö on käsittääkseni sujunut ihan hyvin. Myös työmiehet ovat ihan päteviä eli ongelmana on työnjohtaja. En ala yksityiskohtia täällä puimaan, mutta pyysimme työnjohtajan palaveriin (koska iso pomo on siellä reissussa), jotta laskussa olleet epäkohdat saisi keskustelemalla selvitettyä.

Palaverissa saatiin osa sovittua, mutta esimerkiksi se, että kuka antoi luvan viedä niin paljon maata pois, ei selvinnyt. Me emme lupaa ole antaneet, eikä kukaan voi meidän puolesta asiaa päättää.

Maaurakointifirma lupasi palata asiaan ja seuraavana päivänä tulikin sähköpostia. Viestissä ei kuitenkaan ollut mitään järkevää selitystä käsittämättömille summille (jotkut summat jopa nousivat) ja lopuksi vielä kommentti:
"Lisäksi lupaamme tuoda 10 nuppikuormaa täytemaata veloituksetta."
Muuten hyvä, mutta täytemaat kuuluvat urakkaan, eli emme joudu maksamaan niistä tälläkään hetkellä.

Olemme siis riidoissa eikä tontilla tapahdu (taaskaan) mitään.


2 kommenttia:

  1. No voihan. Olenkin ihmetellyt että teillä ei vielä runkoa ole alettu pystyttää. Luulin, että se johtuu siitä kun montaa tonttia tehdään yhtäaikaa, mutta nähtävästi on ollut muutakin... Todella harmillista! Meillähän meni maatöihin vain reilu kaksi viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo osittain viivytykset ovat johtuneet tästä kimpparakentamisesta, mutta suurin syy on ollut työnjohtaja, joka ei ole hoitanut töitään... Onneksi tällä kertaa on vain kaksi erillistä urakkaa (maatyöt ja loput), viimeksi oli lähes kaikki erikseen ja varsinkin sisä- ja ulkourakoiden tyypit kinastelivat keskenään.

      Poista